River 290

RIVER 290

SMÅ BÅTER – STORE GLEDER

River 290 er en sjødyktig kvalitetsbåt produsert i Norge. Båtenes modulære prisbelønnede design har fokus på sikkerhet, funksjonalitet og enkelt båthold. River 290 har Hybrid katamaran V-bunn, noe som gjør båten veldig sidestabil. Det gir også båten stor lastekapasitet, med en beregnet belastning på 260 kg.

River 290 er en praktisk, moderne og fornuftig priset båt. Dette er en jolle som kan brukes både som motorbåt, robåt og slepejolle. Noen som gjør båtene populære er ekstremt lettplanende skrog, med sin moderate V-bunn på 14 grader. En River 290 med en fullvoksen person og 5 HK totakt utenbordsmotor gjør ca 12 knop.

Vi ser at flere hytteeiere ønsker seg en praktisk kombijolle, til ungdommen, eller i tillegg til en større båt de allerede eier. Hyttefolket på Hvaler som sokner til forskjellige steder i indre Oslofjord, som Tjøme, Moss, Horten, Sandefjord, og Larvik elsker disse båtene. Med sin praktiske størrelse er det alltid plass å finne, når man skal på butikken for å handle det man trenger til hytta. Siden båten er slitesterk, og med lav vekt kan den også enkelt dras opp på stranda. Dette forenkler badeturen for både store og små.

 

River 290, med eller uten XR konsoll

 

River 290 er tilgjengelig i en rekke farger med eller uten XR styrekonsollsett. Med River 290 har de laget en av markedets aller beste kombijoller. Sortimentet består i dag av 4 kule konsollbåter, alle med stort utvalg fargekombinasjoner. XR-sett – XR-settet består av styrekonsoll, styring, USB-lader, to seter, armlene samt feste til betjeningspanel for gass/gir. Hullene for åregafler blir forblendet og padleåre er også inkludert. De minste modellene River 290 XR, og River 350XR har samme bredde, og design. Her skiller det bare på lengde, plass, og motorisering. Storesøstrene River 420XR, og River 460XR kjører et litt annet design. Hvis man er i markedet for en kul ungdomsbåt eller øyhopper, så anbefaler vi å sjekke ut alle modellene.

Grønn profil

River Boats har så langt levert over 10.000 båter til fornøyde kunder innen en rekke bruksområder og markeder. Båtene produseres i polyetylen, som er ekstremt slagfast og slitesterkt med minimalt vedlikehold. River Boats er 100% resirkulerbare, miljøvennlige og samtidig som båtene er konkurransedyktige på pris. Stokken Båt & Motor AS har valgt å bestille all innredning til båtene i resirkulert polyetylen. Modellen River 460 er den første modellen fra River Boats, hvor også skroget kan bestilles produsert med resirkulert polyetylen. Her kan fargene Kamo-grønn, og svart bestilles med skrog produsert fra 50% resirkulert polyetylen.


Elektrisk River 290?

River Boats er gode stabile sjøbåter og skrogene betegnes som hybrider mellom katamaran og v-bunnskrog. Dette skrogdesignet gir en ekstrem sidestabilitet og gode sjøegenskaper, størrelsen tatt i betraktning! Hybrid katamaran v-skrog egner seg også veldig godt til elektriske motorer. Derfor gleder vi oss veldig til å teste ut disse båtene med Mercury Avator når vi får de første i 2023. Deres første modell Avator 7.5e er lansert, og du kan lese om denne her. Det vi vet er helt sikre på, er at dette vil bli en båtkombo som setter fokus på miljø. Båter støpt med resirkulert polyetylen, og elektrisk utenbordsmotor. Dagens miljøbevisste ungdom vil elske det!

Les mer om River Boats, og deres visjon her.

 

Fartseksempler

 • 1 person og 6 hk, ca 12 knop*
 • 2 personer og 6 hk, ca 10 knop*
 • 1 person og 10 hk, ca 17 knop*

 

*Hastighet kan variere avhengig av last, temperatur, værforhold, saltvann vs ferskvann, og groe under båt

Standardutstyr

 • Regnlensende dekk
 • 2 stk. flyttbare tofter
 • Innstøpte bærehåndtak i aluminium
 • Festeøye i baug for tauing
 • Fortøyningsfester akterut
 • Innstøpte davitfester for opphenging.

 

Ekstrautstyr:

 • XR-Sett: (styrekonsoll, seter, ratt, styrekabel, styresnekke, USB-kontakt, padleåre, armlene/kanal)
 • Kartplotter
 • Badestige
 • Flaggholder, flagg og flaggstang 60cm
 • Securmark
 • Bunnstoff
 • Respo Båthenger
Teknisk data
Verdi
Lengde:
2,90 m
Bredde:
1,50 m
Vekt uten motor og tofter:
80 kg
Maks motor:
9,9 HK
Stammelengde:
Kort
Godkjent for:
3 personer