Mercury Utenbordsmotorer!

Glem alt du vet om firetakts utenbordsmotorer. Mercurys motorer endrer spillereglene. Totalt! De er kraftigere, mindre og mye lettere enn noen andre firetaktere på vannet. Vi skal gi deg et eksempel hvor stor forskjellene kan være. Om vi sammenligner  Mercury ProXS 300HK med V8 motorblokk, mot en konkurrerende 150HK 4 sylindret utenbordsmotor, fra annet merke. Man skulle jo da anta at motoren med dobbelt så mange sylindre, og dobbelt så høy effekt veier MYE mer? Klar til å bli sjokkert? ProXS V8 med 300HK veier faktisk 7 kg MINDRE den nevnte 150HK motoren.  Med en kombinasjon av lav vekt, høy ytelse og effektivitet vil Mercury bringe den tiden du oppholder deg på vannet, opp på et helt nytt nivå.

Ønsker du å bestille service til din motor kan dette gjøres via vårt verksted Kontaktskjema her.

Modellene

Mercury skiller motorene i forskjellige serier. Alle modell-seriene leverer den samme gjennomgående kvaliteten, med moderne teknologi, som reduserer drivstoff forbruket. Men de forskjellige seriene kan ha modellspesifikke egenskaper.

 

  • Mercury Verado leverer stillegående, drivstoffgjerrige motorer fra. Dette er motorer som passer godt for store båter. 250 – 450HK.

 

  • Mercury ProXS har fokuserer på å oppnå så lav vekt som mulig, og er motoren for de som ønsker maksimal prestanda. Leveres fra 115 – 300HK.

 

  • Mercury SeaPro gir kompromissløs pålitelig. Motorene er designet for kommersiell bruk. Dette gjør at de tåler utrolig mange driftstimer. Leveres Fra 15 – 300HK.

 

  • Mercury FourStroke allsidige, prisgunstige motorer i de fleste størrelsene. Her finner vi motorer som passer fra joller til de mest populære skjærgårdsjeepene. Leveres fra 2.5 – 225HK

 

  • Mercury Jet er motorer med vannjet undervannshus. Disse motorene er beregnet på elver, eller grunne innsjøer. Leveres fra 25 -80HK
Verado V8 300HK Stokken Båt blå

Mercury Verado

Den smidige og raffinerte kraften i en 4,6-liters V8 maskin gir lynrask respons, akselerasjon, og topphastighet. Verado er designet for pålitelig offshorebruk, med generøset sylindervolum, moderne designet,  kompromissløs levetid, og pålitelighet. Den Mercury-eksklusive Advanced MidSection (AMS) og støydempingen under dekselet setter standarden for rolig og stille fremdrift på vannet. De nye, spennende Verado V8 utenbordsmotorene har et moderne, dristig design som sender et klart budskap på ethvert akterspeil. Motorene er utstyrt med et elektronisk eksosspjeld som lar deg slippe den gromme V8 lyden ut, når man skal tøffe seg litt i havneområdet. Når man stenger spjeldet, så blir motoren helt utrolig mild og stille. Perfekt til cruising i skjærgården med familien.

Verado er lettere enn konkurrentene, men likevel bygget for å tåle lang tids bruk i saltvann. Designet for raske båter og kommersielle offshore-brukere, for bruk i hard sjø eller for å gi større hastighet. Passer perfekt til  aluminiumsbåter, daycruisere, konsollbåter, bowridere og rib’er. Like bra til både vannsport og fiske.

Mercury ProXS serien – Kjør fra alt!

 

Mercury ProXS motoren setter stadig nye standarder for ytelse. Fiskere med Pro XS utenbordsmotorer har vunnet flere fiskekonkurranser enn alle andre merker til sammen. Akselerasjon er lynrask, klassens høyeste hastighet, legendarisk pålitelighet, lett design og overlegen drivstofføkonomi.

De er kraftigere, mindre og mye lettere enn noen andre firetaktere på vannet. Vi skal gi deg et eksempel hvor stor forskjellene kan være. Om vi sammenligner  Mercury ProXS 300HK med V8 motorblokk, mot en konkurrerende 150HK 4-sylindret utenbordsmotor, fra et annet merke. Man skulle jo da anta at motoren med dobbelt så mange sylindre, og dobbelt så høy effekt veier MYE mer? Klar til å bli sjokkert? ProXS V8 med 300HK veier faktisk 7 kg MINDRE den nevnte 150HK motoren. Her får du alt du trenger for å kjøre lenger, raskere og hardere.

 

Mercury ProXS Stokken Båt
mercury seapro 75hk, 90hk, 115hk, 150hk stokken båt

Mercury SeaPro – Laget for yrkesbruk!

 

Merucrys SeaPro serie, er en motorserie utarbeidet for de som bruker motoren mye! Dette er en serie som er myntet på de som bruker båt og motor til yrkesbruk. SeaPro er validert til tre ganger lenger motorlevetid enn fritidsmotorer. Med andre ord perfekt for fiskebåter, arbeidsbåter og politibåter.

 

Sesong etter sesong gir disse slitesterke SeaPro yrkesmotorene rask og pålitelig start, og forbedret drivstoffeffektivtitet. De er svært enkle å vedlikeholde, og har beskyttelse mot problemer med drivstoffkvaliteten. Kalibrert for å oppnå maksimalt dreiemoment ved lave turtall, gir de mer kraft med mindre belastning av motoren. Med andre ord, du planer raskere og enklere selv med mye last – og hold deg der lenger ved lave hastigheter.

 

SeaPro motorene med 60 og 40 hestekrefter leveres med Command Thrust girhus som standard. Det større girhuset, kombinert med propell med større diameter, kan enklere skyve en tung båt opp til planingsfart og holde den der uten å påvirke topphastigheten.

Mercury FourStroke – Et helt spekter av fritidsmotorer.

 

Med FourStroke serien leverer Mercury et komplett utvalg av utenbordsmotorer fra 2,5 – 150HK. Det er mange gode grunner til å velge akkurat disse til din båt. Mercury produserer lette små utenbordsmotorer. Enkel installasjon og bruk, med pålitelig start, lave vibrasjoner og øyeblikkelig gassrespons. Bekymringsfri båtbruk på sitt beste.

Fra 10HK leveres motorene med spesialtilpasset drivstoffinnsprøytning (EFI-modeller) for økt effektivitet. Mer dreiemoment ved lave turtall for ypperlig akselerasjon. Bedre drivstofføkonomi, og utmerket totalytelse. Et robust elektrisk system med høyytelses-dynamo som holder batteriene oppladet og fiskeelektronikken i gang. De har alt du trenger, og ingenting du ikke trenger.

Den minste motoren i denne serien veier bare 18kg. Dette gjør den utrolig perfekt som hjelpemotor. Når den ikke er i bruk så kan den lett stues vekk. Det tilbys også motor på 5HK som kan drives med propangass. Seilfolket er heller ikke avglemt, da både bensin, og propandrevet utgave av 5HK kan leveres med Lang eller XL-stamme. Det finnes også en variant av disse hvor eksosen går ut gjennom propellen for ekstra stille drift.

Mercury FourStroke modeller Stokken Båt
Mercury Jet 80HK Stokken Båt

Mercury Jet – Vannjet undervannshus

 

Mercury Jet utenbordsmotorene er designet spesifikt for båter som opereres i grunt, hvor propelldrift kan by på store utfordringer. På disse motorene bygger ikke motorstammen ned under skroget, noe som gjør det mulig å klarere svært grunne farvann.

Motorene kan også leveres med midtmontert stor styrekult. Denne gir optimal kontroll, og kan fås som ekstrautstyr. Et lengre styrekulthåndtak har en praktisk Powertrim-bryter. Girspaken er nær for hånden, og en valgfri digital dorgekontroll justerer turtallet så langt ned som til 700 opm i trinn på 10 opm.

På motorer med Vannjet bør man må belage seg på noe lengre bestillingstid.

Spør oss om motor: