Mercury Utenbordsmotorer!

Glem alt du vet om firetakts utenbordsmotorer. Mercurys motorer endrer spillereglene. Totalt! De er kraftigere, mindre og mye lettere enn noen andre firetaktere på vannet. Vi skal gi deg et eksempel hvor stor forskjellene kan være. Om vi sammenligner  Mercury ProXS 300HK med V8 motorblokk, mot en konkurrerende 150HK 4 sylindret utenbordsmotor, fra annet merke. Man skulle jo da anta at motoren med dobbelt så mange sylindre, og dobbelt så høy effekt veier MYE mer? Klar til å bli sjokkert? ProXS V8 med 300HK veier faktisk 7 kg MINDRE den nevnte 150HK motoren.  Med en kombinasjon av lav vekt, høy ytelse og effektivitet vil Mercury bringe den tiden du oppholder deg på vannet, opp på et helt nytt nivå.

Ønsker du å bestille service til din motor kan dette gjøres via vårt verksted Kontaktskjema her.

Modellene

Mercury skiller motorene i forskjellige serier. Alle modell-seriene leverer den samme gjennomgående kvaliteten, med moderne teknologi, som reduserer drivstoff forbruket. Men de forskjellige seriene kan ha modellspesifikke egenskaper.

 

  • Mercury Verado leverer stillegående, drivstoffgjerrige motorer fra. Dette er motorer som passer godt for store båter. 250 – 600HK.

 

  • Mercury ProXS har fokuserer på å oppnå så lav vekt som mulig, og er motoren for de som ønsker maksimal prestanda. Leveres fra 115 – 300HK.

 

  • Mercury SeaPro gir kompromissløs pålitelig. Motorene er designet for kommersiell bruk. Dette gjør at de tåler utrolig mange driftstimer. Leveres Fra 15 – 500HK.

 

  • Mercury FourStroke allsidige, prisgunstige motorer i de fleste størrelsene. Her finner vi motorer som passer fra joller til de mest populære skjærgårdsjeepene. Leveres fra 2.5 – 225HK

 

  • Mercury Jet er motorer med vannjet undervannshus. Disse motorene er beregnet på elver, eller grunne innsjøer. Leveres fra 25 -80HK

 

  • Mercury Avator elmotor. Første motor er allerede lansert. Null utslipp, stillegående, og utrolig innovativ, og brukervennlig.  Du lan lese mer om denne her
Verado V8 300HK Stokken Båt blå

Mercury Verado

Den smidige og raffinerte kraften i en 4,6-liters V8 maskin gir lynrask respons, akselerasjon, og topphastighet. Verado er designet for pålitelig offshorebruk, med generøset sylindervolum, moderne designet,  kompromissløs levetid, og pålitelighet. Den Mercury-eksklusive Advanced MidSection (AMS) og støydempingen under dekselet setter standarden for rolig og stille fremdrift på vannet. De nye, spennende Verado V8 utenbordsmotorene har et moderne, dristig design som sender et klart budskap på ethvert akterspeil. Motorene er utstyrt med et elektronisk eksosspjeld som lar deg slippe den gromme V8 lyden ut, når man skal tøffe seg litt i havneområdet. Når man stenger spjeldet, så blir motoren helt utrolig mild og stille. Perfekt til cruising i skjærgården med familien.

Verado er lettere enn konkurrentene, men likevel bygget for å tåle lang tids bruk i saltvann. Designet for raske båter og kommersielle offshore-brukere, for bruk i hard sjø eller for å gi større hastighet. Passer perfekt til  aluminiumsbåter, daycruisere, konsollbåter, bowridere og rib’er. Like bra til både vannsport og fiske.

Verado 600HK V12

Mercury tok båtverdenen med storm da de lanserte en Mercury utenbordsmotor på 600HK.
Denne er bygget på en 7.4 liters motorblokk med 12 sylindre (V12). Selv om dette høres brutalt ut så sier Mercury at dette er den stilleste utenbordsmotoren de noen gang har produsert.

Ikke bare er motoren sterkere enn alle andre utenbordsmotorer, men den har også tekniske nyvinninger. Den ene er at styringen på motoren skjer ved at undervannshuset svinger, i motsetning til dagens løsninger hvor hele motoren må dreie. Denne funksjonen skal gi motoren mye bedre svingradius, samt at det skal ta mindre plass ved montering av flere motorer. I tillegg finner vi en to-trinns girkasse, koblet til en dobbel kontraroterende propell. Denne fungerer helt automatisk,  og vil legge inn lav-gir når man skal skyve båten opp i plan, for så å sjalte over til et høyere gir når man har kommet opp i plan. På denne måten kan man oppnå rå akselerasjon og samtidig hente mest mulig fart ut på topp.

Den doble kontraroterende propellen hjelper også med å gi et mye sterkere grep i vannet, både gjennom svinger, og under akselerasjon. Men vil også oppnå bedre kontroll over båten i grov sjø, da denne også raskere reduserer hastigheten. Slik kan man da enkelt kontrollere akselerasjon og deselerering i høye bølger.

Verado V10 – 350 og 400 HK

De helt nye Mercury 5.7L V10 350 og 400 hk Verado utenbordsmotorene fortsetter den legendariske Verado motorseriens arv med å gi førsteklasses ytelse på sjøen. Med styrken i bransjens første V10 naturlig aspirerte motor leverer de ekstraordinær kraft og muligheter slik at du trygt kan utforske utover horisonten. Ta kommandoen over vannet med innovative SmartCraft®-teknologier og avanserte digitale instrumenter som gjør båtlivet uanstrengt. Verado utenbordsmotorer har eksepsjonelt jevn gange og er stillegående og raffinerte og vil redefinere båtopplevelsen din.

UTROLIG KRAFT. INGEN KOMPROMISSER

Kraft, ytelse og pålitelighet. Eksepsjonell manøvrering og kontroll. Jevn, stillegående drift. Alt du kan be om for en førsteklasses båtopplevelse. Mercury Revolution X™ propellen ble konstruert for å konvertere hver eneste en av hestekreftene til V10 Verado® til unik ytelse. Konstruert i samspill med det robuste 6,4” V10 undervannshuset, skyver Rev X-propellen med stor diameter deg raskt og effektivt opp i plan, samtidig som den leverer eksepsjonell topphastighet.

Mercury ProXS serien – Kjør fra alt!

 

Mercury ProXS motoren setter stadig nye standarder for ytelse. Fiskere med Pro XS utenbordsmotorer har vunnet flere fiskekonkurranser enn alle andre merker til sammen. Akselerasjon er lynrask, klassens høyeste hastighet, legendarisk pålitelighet, lett design og overlegen drivstofføkonomi.

De er kraftigere, mindre og mye lettere enn noen andre firetaktere på vannet. Vi skal gi deg et eksempel hvor stor forskjellene kan være. Om vi sammenligner  Mercury ProXS 300HK med V8 motorblokk, mot en konkurrerende 150HK 4-sylindret utenbordsmotor, fra et annet merke. Man skulle jo da anta at motoren med dobbelt så mange sylindre, og dobbelt så høy effekt veier MYE mer? Klar til å bli sjokkert? ProXS V8 med 300HK veier faktisk 7 kg MINDRE den nevnte 150HK motoren. Her får du alt du trenger for å kjøre lenger, raskere og hardere.

 

Mercury ProXS Stokken Båt
seapro 75hk, 90hk, 115hk, 150hk stokken båt

Mercury SeaPro – Laget for yrkesbruk!

 

Mercurys SeaPro serie, er en motorserie utarbeidet for de som bruker motoren mye! Dette er en serie som er myntet på de som bruker båt og motor til yrkesbruk. SeaPro er validert til tre ganger lenger motorlevetid enn fritidsmotorer. Med andre ord perfekt for fiskebåter, arbeidsbåter og politibåter.

 

Sesong etter sesong gir disse slitesterke SeaPro yrkesmotorene rask og pålitelig start, og forbedret drivstoffeffektivitet. De er svært enkle å vedlikeholde, og har beskyttelse mot problemer med drivstoffkvaliteten. Kalibrert for å oppnå maksimalt dreiemoment ved lave turtall, gir de mer kraft med mindre belastning av motoren. Med andre ord, du planer raskere og enklere selv med mye last – og hold deg der lenger ved lave hastigheter.

 

SeaPro motorene med 60 og 40 hestekrefter leveres med Command Thrust girhus som standard. Det større girhuset, kombinert med propell med større diameter, kan enklere skyve en tung båt opp til planingsfart og holde den der uten å påvirke topphastigheten.

SeaPro 500HK

Mercury har også lanseret en SeaPro utgave bygget på samme motorblokken som Verado V12-600HK. Denne er redusert til 500HK og bygget for kommersiell bruk.

Merucrys SeaPro serie, er en motorserie utarbeidet for de som bruker motoren mye! Dette er en serie som er myntet på de som bruker båt og motor til yrkesbruk. SeaPro er validert til tre ganger lenger motorlevetid enn fritidsmotorer. Med andre ord perfekt for fiskebåter, arbeidsbåter og politibåter.

Sesong etter sesong gir disse slitesterke SeaPro yrkesmotorene rask og pålitelig start, og forbedret drivstoffeffektivtitet. De er svært enkle å vedlikeholde, og har beskyttelse mot problemer med drivstoffkvaliteten. Kalibrert for å oppnå maksimalt dreiemoment ved lave turtall, gir de mer kraft med mindre belastning av motoren. Med andre ord, du planer raskere og enklere selv med mye last – og hold deg der lenger ved lave hastigheter.

Mercury FourStroke – Et helt spekter av fritidsmotorer.

 

Med FourStroke serien leverer Mercury et komplett utvalg av utenbordsmotorer fra 2,5 – 150HK. Det er mange gode grunner til å velge akkurat disse til din båt. Mercury produserer lette små utenbordsmotorer. Enkel installasjon og bruk, med pålitelig start, lave vibrasjoner og øyeblikkelig gassrespons. Bekymringsfri båtbruk på sitt beste.

Fra 10HK leveres motorene med spesialtilpasset drivstoffinnsprøytning (EFI-modeller) for økt effektivitet. Mer dreiemoment ved lave turtall for ypperlig akselerasjon. Bedre drivstofføkonomi, og utmerket totalytelse. Et robust elektrisk system med høyytelses-dynamo som holder batteriene oppladet og fiskeelektronikken i gang. De har alt du trenger, og ingenting du ikke trenger.

Den minste motoren i denne serien veier bare 18kg. Dette gjør den utrolig perfekt som hjelpemotor. Når den ikke er i bruk så kan den lett stues vekk. Det tilbys også motor på 5HK som kan drives med propangass. Seilfolket er heller ikke avglemt, da både bensin, og propandrevet utgave av 5HK kan leveres med Lang eller XL-stamme. Det finnes også en variant av disse hvor eksosen går ut gjennom propellen for ekstra stille drift.

FourStroke modeller Stokken Båt
Mercury Jet 80HK Stokken Båt

Mercury Jet – Vannjet undervannshus

 

Mercury Jet utenbordsmotorene er designet spesifikt for båter som opereres i grunt, hvor propelldrift kan by på store utfordringer. På disse motorene bygger ikke motorstammen ned under skroget, noe som gjør det mulig å klarere svært grunne farvann.

Motorene kan også leveres med midtmontert stor styrekult. Denne gir optimal kontroll, og kan fås som ekstrautstyr. Et lengre styrekulthåndtak har en praktisk Powertrim-bryter. Girspaken er nær for hånden, og en valgfri digital dorgekontroll justerer turtallet så langt ned som til 700 opm i trinn på 10 opm.

På motorer med Vannjet bør man må belage seg på noe lengre bestillingstid.

Mercury Avator – Elmotorer

Forestill deg… Båtturen – ren, enkel, perfekt. Den elektriske påhengsmotoren Mercury Avator  utforsker essensen av båtlivet. Stille, rolig, enkel å bruke, helt uten utslipp og med minimalt vedlikehold. Avator vil gjøre båtbruk mer tilgjengelig, samtidig som den oppfyller Mercurys løfte om å være best i bransjen når det kommer til maritim elektrisk fremdrift. Avator  elektrisk utenbordsmotor. En ny type opplevelse!

Motorene kan leveres med rorkult, eller elektronisk gasskontrollboks. Avator styrekulten er designet slik at alle skal kunne ta roret med trygghet. Den kan justeres opp, ned, til venstre eller til høyre for komfortabel styring med venstre eller høyre hånd eller fra enhver posisjon. Den vippes også ned og blir et praktisk bærehåndtak. Både toppmontert og sidemontert konntrollbokser er tilgjengelig.

Les mer om Mercury Avator utenbordsmotorer her.

Avator 7.5e snap-on hurtiglås

Spør oss om motor: