Compass 150CC

Samouhs Marine begynte produksjonen av Compass Boats i glassfiber allerede for 45 år siden. Alle nye Compass modeller produsert etter 2009 er laget etter en ny teknologi som heter S4 (Second Skin String System). Denne produksjonsmetoden gjør at båtene er lettere, svært sjødyktige, synker ikke, og gjør den svært holdbar.

For å beskrive denne båten så refererer vi til Norges mest kjente Sjøøretblogger Bjørn Tore Kjølholt som drifter www.Rosareke.no

Jeg fant faktisk denne båten ved en ren tilfeldighet ved et oppdrag i fiskeavdelingen til Stokken båt og motor her på Hvaler. I etterkant har jeg lest meg litt opp og funnet ut at dette passer meget godt til mitt bruk.

Compass 150cc er en moderne skjærgårdsjeep men den har faktisk alle de elementer jeg som fisker og familiefar er på jakt etter. En båt som passer godt til familietur og som en meget habil fiskebåt. Bordet i front kan legges ned og blir da et meget flott kastedekk. Styreposisjonen er sentrert i båten med et sete som gjør at man kan sitte og stå samtidig. Dette er meget anvendelig og gir god oversikt, det gir og god balanse i båten. Med vekten litt fremover vil den gå lett i plan. Compass har virkelig lagt ned et stort fokus på praktiske detaljer. Her er det enormt med stuerom og båten kan utstyres med masse nyttig ekstrautstyr.
Grunnen til at Compass 150 CC er mitt drømmevalg er at de kan brukes til alt! Her har jeg en flott båt perfekt til fiske men og en båt som er super til kos i skjærgården. Med et kastedekk eller solseng har jeg boltreplass for jentungen. Her kan hun kose seg, den perfekte plassen til krabbefiske og lek.

Kinderegg av en båt!
I mine øyne er Compass 150CC et meget fornuftig valg. Forholdsvis rimelige, god kvalitet og stappfull av praktiske løsninger. Det å overtale en eventuell kone til å kjøpe en ren fiskebåt vil nok for de fleste by på en utfordring. Men her har dere andre gode argumenter å servere. Selg den inn til kona som det den faktisk er, den perfekt familiebåt. Da blir alle fornøyde inkludert deg som nå har den perfekte båt til sjøørretfiske

Det å ha en mindre båt som dette til fiske er nok et lurt alternativ for mange. Jeg tenker særlig på de som har store og dyre skjærgådsjeeper. Kjøp en båt som dette så kan ungdommen på hytta ha et alternativ, ungene kose seg med fiske og holme turer og du kan fiske sjøørret. Så dette er altså min drømmebåt! Det eneste mot argumentet jeg har mot Compass er at den kanskje er for fin?

Compass har også en modell som heter 165CC. Denne er 1,5 fot større og har alle de gode kvalitetene som 150CC. Perfekt om man ønsker litt mer plass eller større motor.

Teknisk data
Verdi
Lengde:
455 cm
Personer:
5
Personer:
5
Vekt:
370 Kg
Min. Motor:
30 hk
Maks. Motor:
60 hk
Stamme lengde:
L
Bredde:
197 cm
Dybde:
31 cm
Drivstofftank:
43 l
CE Kategori:
C