Zodiac Pro

Zodiac Pro er en serie modulære RIB modeller. Båtene leverer i en rekke forskjellige størrelser, slik at det skal være enkelt å finne en som passer akkurat dine behov. Zodiac Pro serien har et moderne og røft design. Man kan velge mellom en rekke fargekombinasjoner både på gelcoat, pontonger, og puter. Siden båtene i serien er modulære gir dette også brukeren man valg i form av forskjellige konsoller, bolstere, jocky seter osv.

Disse båtene er myntet både på privatmarkedet, og for kommersielle aktører. Derfor leveres båtene med et ferdig oppsett for konsoll, bolster, akterbenk, slik at det skal bli enkelt å finne riktig båt. Mens for det kommersielle markedet hvor brukerne har spesielle krav til innredning kan dette endres. Inne på våre Pro modeller ligger det link til konfigurator. Her kan man bygge sin egen Pro modell fra bunnen. Velg ønsket farge, og plassering av innredning, eller utstyr.

De siste modellene som er tilført Pro serien er Pro 5.5, Pro 6.5, og Pro 7. Sammenlignet med forgjengerne, er disse vesentlig bredere. Her er tilgjengelig plass utnyttet på en helt annen måte. Båtene er rett og slett mye mer romslig, noe som gir helt nye innredningsalternativer.  Det er du som er sjefen og velger innredning etter eget ønske. Jockeyseter eller ståstol – Bred eller smal konsoll – Sete foran konsollen, eller ikke +++. Designmessig er båten av det tøffe slaget og detaljer holdes i matt sort. Modellene er naturligvis selvlensende.

Zodiac Pro 5.520190208115046

Zodiac Pro 5.5

De nye båtene i Zodiac PRO serien er modulære, og har blitt gjennomgående redesignet med et mål for øyet. Den skal være røffe...
Zodiac Pro 6.520210218131403

Zodiac Pro 6.5

De nye båtene i Zodiac PRO serien er modulære, og har blitt gjennomgående redesignet med et mål for øyet. Den skal være røffe...
Zodiac Pro 720190208115959

Zodiac Pro 7

De nye båtene i Zodiac PRO serien er modulære, og har blitt gjennomgående redesignet med et mål for øyet. Den skal være røffe...
Zodiac Pro 75020190208120051

Zodiac Pro 750

Zodiac PRO 750 er en av de største modellene i PRO serien! Med sin økte størrelse byr også dette på flere potensielle tilpasn...
Zodiac Pro 85020190208121011

Zodiac Pro 850

Zodiac PRO 850 er den aller største modellene i PRO serien! Med sin økte størrelse byr også dette på flere potensielle tilpas...

Zodiacs historie.

Zodiac er i dag verdens største, og ledende RIB produsent. Med over 1600 utsalgsteder verden over. Båtene er så populære, at i Frankrike er ordet RIB synonymt med Zodiac. Men hvor startet det hele?

Zodiac Nautic ble i 1896 grunnlagt under navnet Mallet i Frankrike.  De startet med å produsere luftskip for sport, og turistformål. De velger i 1911 å offisielt endre navnet på selskapet til “Zodiac airships and aviation French company”. De første båtene dukker opp i 1934, ved at deres ingeniør Pierre Debroutelle finner opp en av de første prototypene for en oppblåsbar kajakk. Prototypen ble utviklet for militæret som var på utkikk etter en enkel og innovativ transportløsning.

Året er 1946 og Zodiac introduserer en U-formet oppblåsbar båt, som minner veldig om hva vi kan finne i dagens marked blant små joller. I 1952 seiler Alan Bombard på tvers av Atlanterhavet i en oppblåsbar båt produsert av Zodiac. Denne seilasen gav Zodiac mengder med ny kunnskap om oppblåsbare båter. I 1957 hadde de utviklet en oppblåsbar livbåt. Like etter ble det påbudt med oppblåsbare livbåter på alle Franske skip, da de hadde et enormt livredningspotensiale.

Det private markedet.

På 60 tallet henvender Zodiac seg mot allmenheten, og tilbyr fritidsbåter som er myntet på de som ferierer på sommeren. I 1968 ble Zodiacs båter benyttet i  dokumentaren «Den undersjøiske Verden» Jacques Cousteau. Noe som første til en veldig økning i popularitet på det Amerikanske markedet. 1974 US Navy Pilot George Sigler setter ut på seilas fra San Fransisco til Hawaii i en Zodiac jolle. Med seg har han bare 2,7 kg mat, og ingen ferskvann. Målet med turen er å øve på nye overlevelsestaktikker. Turen endte opp med å vare i 56 dager!

I 2012  endret Zodiac den klassiske Z logoen, og adopterte den nye logoen som vi kjenner i dag. Zodiacs historie er uten likemann for oppblåsbare båter, og Zodiac Nautic er linket til alle store innovasjoner i sektoren for oppblåsbare båter. I dag er Zodiac verdenslederen innen oppblåsbare produkter, og tjenester. We welcome you to become part of the legacy today!