Zodiac Open

Zodiac Open serien bygger videre på deres mest populære modell Zodiac Pro Open 650, som var i produksjon i 23 år. Denne båten har vært en inspirasjon for den nye Open serien, men hver stein er snudd i søken etter forbedringer. Å for et utrolig produkt de har endt opp med!

Zodiacs nye Open serie viser nye veier med sitt frekke design, samtidig som det kjente Pro Open DNA’er er vel ivaretatt. Fantastiske sjøegenskaper, som matcher perfekt med Mercurys spreke motor-serier.

I alle modellene finnes gode stuverom, og romslige dekksløsninger.  Perfekt kjørekomfort med bolstersete og en bred konsoll som gir god beskyttelse for vær og vind. Her er det også rikelig med plass for store kartplotter og instrumenter. Alle båtene i serien har dyp V-bunn som går trygt, tørt og raskt også i grov sjø.

Zodiac Open 5.520190208113213

Zodiac Open 5.5

Den nye Zodiac Open serien omtales av Zodiac selv som en Leatherman kniv, som med enkelhet kan brukes til alle aktiviteter. D...
Zodiac Open 6.520210224084458

Zodiac Open 6.5

Den nye Zodiac Open serien omtales av Zodiac selv som en Leatherman kniv, som med enkelhet kan brukes til alle aktiviteter. D...
Zodiac Open 720190209123106

Zodiac Open 7

Den nye Zodiac Open serien omtales av Zodiac selv som en Leatherman kniv, som med enkelhet kan brukes til alle aktiviteter. D...

 

Zodiacs historie.

Zodiac er i dag verdens største, og ledende RIB produsent. Med over 1600 utsalgsteder verden over. Båtene er så populære, at i Frankrike er ordet RIB synonymt med Zodiac. Men hvor startet det hele?

Zodiac Nautic ble i 1896 grunnlagt under navnet Mallet i Frankrike.  De startet med å produsere luftskip for sport, og turistformål. De velger i 1911 å offisielt endre navnet på selskapet til “Zodiac airships and aviation French company”. De første båtene dukker opp i 1934, ved at deres ingeniør Pierre Debroutelle finner opp en av de første prototypene for en oppblåsbar kajakk. Prototypen ble utviklet for militæret som var på utkikk etter en enkel og innovativ transportløsning.

Året er 1946 og Zodiac introduserer en U-formet oppblåsbar båt, som minner veldig om hva vi kan finne i dagens marked blant små joller. I 1952 seiler Alan Bombard på tvers av Atlanterhavet i en oppblåsbar båt produsert av Zodiac. Denne seilasen gav Zodiac mengder med ny kunnskap om oppblåsbare båter. I 1957 hadde de utviklet en oppblåsbar livbåt. Like etter ble det påbudt med oppblåsbare livbåter på alle Franske skip, da de hadde et enormt livredningspotensiale.

Det private markedet.

På 60 tallet henvender Zodiac seg mot allmenheten, og tilbyr fritidsbåter som er myntet på de som ferierer på sommeren. I 1968 ble Zodiacs båter benyttet i  dokumentaren «Den undersjøiske Verden» Jacques Cousteau. Noe som første til en veldig økning i popularitet på det Amerikanske markedet. 1974 US Navy Pilot George Sigler setter ut på seilas fra San Fransisco til Hawaii i en Zodiac jolle. Med seg har han bare 2,7 kg mat, og ingen ferskvann. Målet med turen er å øve på nye overlevelsestaktikker. Turen endte opp med å vare i 56 dager!

I 2012  endret Zodiac den klassiske Z logoen, og adopterte den nye logoen som vi kjenner i dag. Zodiacs historie er uten likemann for oppblåsbare båter, og Zodiac Nautic er linket til alle store innovasjoner i sektoren for oppblåsbare båter. I dag er Zodiac verdenslederen innen oppblåsbare produkter, og tjenester. We welcome you to become part of the legacy today!