Zodiac Mini Open

Open serien fra Zodiac kom som et friskt pust i markedet, med moderne design, kule fargevalg, og høy kvalitet.  Zodiac lanserer nå en mindre serie som kalles Mini Open. Det er rett og slett Open båter i mini format, i alle fall mindre enn Open serien som vi kjenner den i dag. Mini Open er en serie små RIB’er som passer veldig godt som ungdomsbåt, slepejolle, eller til å svippe på butikken med.

Mini Open ligner veldig på sine søsken i Open serien. Serien er designet slik at den skal umiskjennelig se ut som en Zodiac Open.  Fargekombinasjonen og designet på  pongtongene er hentet rett fra Open serien, noe som gjør at båten ser mer voksen ut. Vi føler denne skiller seg ut fra andre små RIB’er i denne kategorien. Felles for modellene er at de har lav vekt, er enkle å håndtere, og er lettdrevet i sjøen. Ta en titt på modellene å finn den som passer for deg.

Zodiac Mini Open 3.120210203154214

Zodiac Mini Open 3.1

En båt, mange bruksområder!Zodiac lanserer nå en mindre serie som kalles Mini Open. Det er rett og slett Open båter i mini fo...
Zodiac Mini Open 3.420210204115410

Zodiac Mini Open 3.4

En båt, mange bruksområder!Zodiac lanserer nå en mindre serie som kalles Mini Open. Det er rett og slett Open båter i mini fo...
Zodiac Mini Open 4.220210204150136

Zodiac Mini Open 4.2

Kompakt kjøreglede!Zodiac lanserer nå en mindre serie som kalles Mini Open. Det er rett og slett Open båter i mini format, i ...
Zodiac Mini Open 4.820210205124002

Zodiac Mini Open 4.8

Kompakt kjøreglede!Zodiac lanserer nå en mindre serie som kalles Mini Open. Det er rett og slett Open båter i mini format, i ...

Zodiacs historie.

Zodiac er i dag verdens største, og ledende RIB produsent. Med over 1600 utsalgsteder verden over. Båtene er så populære, at i Frankrike er ordet RIB synonymt med Zodiac. Men hvor startet det hele?

Zodiac Nautic ble i 1896 grunnlagt under navnet Mallet i Frankrike.  De startet med å produsere luftskip for sport, og turistformål. De velger i 1911 å offisielt endre navnet på selskapet til “Zodiac airships and aviation French company”. De første båtene dukker opp i 1934, ved at deres ingeniør Pierre Debroutelle finner opp en av de første prototypene for en oppblåsbar kajakk. Prototypen ble utviklet for militæret som var på utkikk etter en enkel og innovativ transportløsning.

Året er 1946 og Zodiac introduserer en U-formet oppblåsbar båt, som minner veldig om hva vi kan finne i dagens marked blant små joller. I 1952 seiler Alan Bombard på tvers av Atlanterhavet i en oppblåsbar båt produsert av Zodiac. Denne seilasen gav Zodiac mengder med ny kunnskap om oppblåsbare båter. I 1957 hadde de utviklet en oppblåsbar livbåt. Like etter ble det påbudt med oppblåsbare livbåter på alle Franske skip, da de hadde et enormt livredningspotensiale.

Det private markedet.

På 60 tallet henvender Zodiac seg mot allmenheten, og tilbyr fritidsbåter som er myntet på de som ferierer på sommeren. I 1968 ble Zodiacs båter benyttet i  dokumentaren «Den undersjøiske Verden» Jacques Cousteau. Noe som første til en veldig økning i popularitet på det Amerikanske markedet. 1974 US Navy Pilot George Sigler setter ut på seilas fra San Fransisco til Hawaii i en Zodiac jolle. Med seg har han bare 2,7 kg mat, og ingen ferskvann. Målet med turen er å øve på nye overlevelsestaktikker. Turen endte opp med å vare i 56 dager!

I 2012  endret Zodiac den klassiske Z logoen, og adopterte den nye logoen som vi kjenner i dag. Zodiacs historie er uten likemann for oppblåsbare båter, og Zodiac Nautic er linket til alle store innovasjoner i sektoren for oppblåsbare båter. I dag er Zodiac verdenslederen innen oppblåsbare produkter, og tjenester. We welcome you to become part of the legacy today!