Zodiac Medline

Den nye Medline serien består av 5 båter, og har blitt gjennomgående redesignet med et mål for øyet. De skal være enkle å bruke, by på Premiums følelse med høy komfort,  men beholde Zodiacs sportslige egenskaper.

Dimensjonene og vekten til hver av de nye Medline-modellene er nøye optimalisert for å gi båtene en fantastisk vekt til kraft fordeling, som med moderat motorisering skal forenkle sjøsetting, og opptak av båtene. Dekksløsningen sikrer eksepsjonell ergonomi og modularitet. Det er enkelt å forflytte seg om bord, solsengen er romslig, og enkelt å sette opp. Akterdekket føles komfortabelt og sikkert. Soling, spising, eller bading, det blir ikke enklere enn dette! Skrogets byggekvalitet, den unike komforten til setetrekkene, klasseledende finish, enkelt vedlikehold av pontongene. Hver detalj stammer fra Zodiac’s årelange erfaring og kunnskap om sjøen.

Zodiac Medline 58020190208130001

Zodiac Medline 580

Den nye Medline serien består av 5 båter, og har blitt gjennomgående redesignet med et mål for øyet. Den skal være enkel å br...
Zodiac Medline 6.820201112100050

Zodiac Medline 6.8

Fulltreffer fra Zodiac!Zodiac Medline 6.8 er kanskje den mest komplette RIB'en til dags, i volumsegmentet 21 - 23 fot! Zodiac...
Zodiac Medline 7.520210210085206

Zodiac Medline 7.5

En voksen luksus-RIB!Appetitten for RIB vokser blant Nordmenn, og det gjør også ønsket om større RIB.  Zodiac Medline 7.5 er ...
Zodiac Medline 920210215153121

Zodiac Medline 9

Flaggskipet fra Zodiac!Appetitten for RIB vokser blant Nordmenn, og det gjør også ønsket om større RIB.  Zodiac Medline 9 er ...

Zodiacs historie.

Zodiac er i dag verdens største, og ledende RIB produsent. Med over 1600 utsalgsteder verden over. Båtene er så populære, at i Frankrike er ordet RIB synonymt med Zodiac. Men hvor startet det hele?

Zodiac Nautic ble i 1896 grunnlagt under navnet Mallet i Frankrike.  De startet med å produsere luftskip for sport, og turistformål. De velger i 1911 å offisielt endre navnet på selskapet til “Zodiac airships and aviation French company”. De første båtene dukker opp i 1934, ved at deres ingeniør Pierre Debroutelle finner opp en av de første prototypene for en oppblåsbar kajakk. Prototypen ble utviklet for militæret som var på utkikk etter en enkel og innovativ transportløsning.

Året er 1946 og Zodiac introduserer en U-formet oppblåsbar båt, som minner veldig om hva vi kan finne i dagens marked blant små joller. I 1952 seiler Alan Bombard på tvers av Atlanterhavet i en oppblåsbar båt produsert av Zodiac. Denne seilasen gav Zodiac mengder med ny kunnskap om oppblåsbare båter. I 1957 hadde de utviklet en oppblåsbar livbåt. Like etter ble det påbudt med oppblåsbare livbåter på alle Franske skip, da de hadde et enormt livredningspotensiale.

Det private markedet.

På 60 tallet henvender Zodiac seg mot allmenheten, og tilbyr fritidsbåter som er myntet på de som ferierer på sommeren. I 1968 ble Zodiacs båter benyttet i  dokumentaren «Den undersjøiske Verden» Jacques Cousteau. Noe som første til en veldig økning i popularitet på det Amerikanske markedet. 1974 US Navy Pilot George Sigler setter ut på seilas fra San Fransisco til Hawaii i en Zodiac jolle. Med seg har han bare 2,7 kg mat, og ingen ferskvann. Målet med turen er å øve på nye overlevelsestaktikker. Turen endte opp med å vare i 56 dager!

I 2012  endret Zodiac den klassiske Z logoen, og adopterte den nye logoen som vi kjenner i dag. Zodiacs historie er uten likemann for oppblåsbare båter, og Zodiac Nautic er linket til alle store innovasjoner i sektoren for oppblåsbare båter. I dag er Zodiac verdenslederen innen oppblåsbare produkter, og tjenester. We welcome you to become part of the legacy today!