RYCK

RYCK 28020221220123946

RYCK 280

RYCK 280Med nylanseringen RYCK tar tyske Hanse Yachts opp kampen med merker som Axpoar, og Nimbus i det populære weekendcruis...

Hvem er RYCK

Forbi verdens nest største yachtverft i Greifswald i Tyskland renner det en elv, med navnet Ryck, og fra denne elven har RYCK sitt utspring. Her snakker vi altså om et helt nytt merke fra HanseYachts! Med RYCK Yachts ønsker Hanse-gruppen å ta opp kampen mot Axopar, Nimbus, og Saxdor i det populære weekendcruiser-segmentet.

HanseYachts AG er verdens neste største yachtprodusent, og fra før har Hanse-gruppen verdenskjente båtmerker som Sealine, og Fjord i motorbåtporteføljen. Mens man på seilbåtsiden finner merkene Hanse, Moody, og Dehler. RYCK passer derfor som hånd i hanske med deres eksiterende produkter, da de ønsker å være representert i weekendcruiser-segmentet. Det vil si modeller som plasserer seg like under Sealines modeller i størrelse. Via merkene Sealine, og Fjord er Hanse-gruppen allerede godt posisjonert med 18 modeller fra 33 til 54 fot.

Prisvinnende design

Deres aller første modell RYCK 280 er tegnet av den verdenskjente designeren Bill Dixon, som har vunnet prisen «World Superyacht Award» i 2012, og kåret til årets båtdesigner 2010.  RYCK 280 ble lansert i Cannes 2021 og har en skroglengde på 28 fot. Den har moderne linjer med negativ baug og steppet skrog. Av motorisering kan den leveres med helt nye Mercury V10 – 350HK, eller Mercury Verado V8 modeller.

At kombinasjonen HanseYachts og Bill Dixon  fungerer veldig bra er det liten tvil om. RYCK 280 vant prisen «Best of Boats» (BOB), ble nominert til «European Powerboats of the Year», og stemt frem som vinner av «Motorboat of the year – Elegance» av leserne til Moteur Boat Magazine.

Introduksjon og omvisning

Vi har satt sammen en video som introduserer dere til HanseYachts produkter. Her får man et innblikk i hvordan deres moderne fabrikk ser ut, samt produktene de i dag tilbyr. Her har vi klippet inn omvisning av Ryck 280, med testkjøring, og uttalelser fra pressen.

Motor Boat & Yachting Magazine som er et av verdens mest anerkjente båtmagasin, kommer med den uttalelsen vi kanskje liker best. «Det er virkelig en av de enkleste båtene å føre, som du noen sinne vil møte på. Uavhengig av hvor erfaren du måtte være!»