Airborne 720211129145118

Airborne 7

Nordkapp AirborneNordkapp lanserer det de selv kaller neste generasjons RIB. Dette er den aller første RIB'en i en ny serie m...

Aiborne RIB

Nordkapp lanserer det de selv kaller neste generasjons RIB. Dette er den aller første RIB’en i en ny serie med båter fra Nordkapp. Airborne er navnet de har valgt til den nye serien, som har vært under arbeid i nesten 10 år! Denne nye serien har et nyskapende designspråk, med skarpere linjer. Båten har svevende steps/vinger på sidene over pontongen, og et svevende baugsteg. Ikke bare ser dette nytt og forfriskende ut i et marked hvor mange RIB modeller snart er helt like, men det gjør også båten mer slitesterk. Siden de ikke er festet i pontongen, slipper man å bekymre seg for gelcoat-skader på disse stegene om det skulle være lite luft i pontongen. Dette kombinert med røff grå farge gir båtene et veldig moderne uttrykk. Med Airborne-serien ønsker Nordkapp å kunne tenke annerledes, være kreativ, og teste ut nye ideer som ikke eksisterer i dagens RIB marked.

Etterlengtet utstyr

Første modell i serien heter Airborne 7. Her vil man øyeblikkelig se at inspirasjonen for båtens layout er hentet fra deres Enduro skjærgårdsjeeper. Her finner man en førerorientert Nordkapp konsoll i kjent stil, med mulighet for spreyhood, og kalesje. Dette er en egenskap vi vet våre kunder har savnet på RIB. Enkelte har gått så langt som å få sydd sin egen, men det blir alltid bare en halvgod løsning, da det ikke er noe naturlig sted å stuve disse vekk. I kjent Nordkapp stil ligger kalesjen lagret i kalesjegarasje inni konsollen, som gjør at denne er ute av veien, men klar for bruk til enhver tid. For hvert år ønsker kundene mer og mer utstyr, og derfor er vi glade for å kunne fortelle at Airborne 7 kan leveres med bla. Ankervinsj, baugpropell, dusj.

Like tøff som den ser ut!

Nordkapp Airborne 7 kan backe opp det tøffe utseende med en B på CE sertifiseringen. Det vil si at Airborne 7 er ment for bruk utenfor kysten. Den er med andre ord konstruert for reiser utenfor kysten der vindstyrken kan komme opp i 8 (på Beafort-skalaen) og den signifikante bølgehøyden kan komme opp i 4 meter. Dvs at båten skal tåle vind inntil 21 m/sek, og bølger inntil 6,7 m. Da tipper vi den nevnte kalesjen virkelig vil komme til nytte. Vi kan jo spekulere om det er fra luftige svev under slike forhold, at navnet Airborne ble født. Nordkapp selv sier at dette er den første B klassifiserte båten de har bygget siden 60′ tallet. Båten de da refererer til var en 36ft seilbåt som het Crown.

Airborne Evolusjon

Andre modell i Airborne-serien er Nordkapp Airborne 8. Nordkapp Airborne 8 tar konseptet Nordkapp introduserte med Airborne 7 ett trinn opp. Her har Nordkapp tatt de som funket så bra på Airborne 7, og gjort tilpasninger på et  et enda større skrog. Fordelen med en større båt, er som kjent lengre vannlinje, som igjen gir bedre sjøegenskaper. Men en større plattform byr også på flere muligheter, og disse griper Nordkapp med begge hendene.

På Airborne 8 utnytter Nordkapp den ekstra innvendige plassen de nå har til rådelighet, med å flytte konsollen til senter av båten, som på Nordkapp 805. Dette gir båten ekstra balanse, samt mulighet til å forsere konsollen på begge sider (walk-around). Det er også ekstra plass bak i cockpitområdet, hvor Nordkapp har montert en klappbenk, bakom førerplassen. Dette gir mulighet for en sosial sone hvor man kan sette opp et cockpit-bord, med sittemuligheter på begge sider. Vi ser fra våre Grand modeller at dette er noe våre kunder virkelig setter pris på.