Nordkapp Airborne sving

Airborne RIB

Nordkapp Airborne lanseres som en neste generasjons RIB. Dette er den aller første RIB’en i en helt ny serie fra Nordkapp. Airborne er navnet de har valgt til den nye serien, som har vært under arbeid i nesten 10 år! Denne nye serien har et nyskapende designspråk, med skarpere linjer. Båten har svevende steps/vinger på sidene over pontongen, og et svevende baugsteg. Ikke bare ser dette nytt og forfriskende ut i et marked hvor mange RIB modeller snart er helt like, men det gjør også båten mer slitesterk. Siden de ikke er festet i pontongen, slipper man å bekymre seg for gelcoat-skader på disse stegene om det skulle være lite luft i pontongen. Nordkapp kombiner dette med en røff grå farge, som gir båtene et veldig moderne uttrykk. Med Airborne-serien ønsker Nordkapp tenke annerledes, være kreativ, og teste ut nye ideer som ikke eksisterer i dagens RIB marked.

Airborne 6.320221122101428

Airborne 6.3

Med Nordkapp Airborne 6.3 lanserer de en innstegsmodell av hva de kaller neste generasjons RIB. Nordkapp Airborne 6.3 er den ...
Airborne 720211129145118
Airborne 7 svever

Airborne 7

Nordkapp Airborne 7Nordkapp lanserer Airborne 7, en neste generasjons RIB. Dette er den aller første RIB'en i en ny serie med...
Airborne 820211130122542
Nordkapp Airborne 8 i fart

Airborne 8

Nordkapp Airborne 8 lanseres som en neste generasjons RIB. Dette er den andre RIB’en i en ny serie med båter fra Nordkapp. Ai...

Etterlengtet utstyr

Første modell i serien heter Airborne 7. Her vil man øyeblikkelig se at inspirasjonen for båtens layout er hentet fra deres Enduro skjærgårdsjeeper. Her finner man en førerorientert Nordkapp konsoll i kjent stil, med mulighet for spreyhood, og kalesje. Dette er en egenskap vi vet våre kunder har savnet på RIB. Enkelte har gått så langt som å få sydd sin egen, men det blir alltid bare en halvgod løsning, da det ikke er noe naturlig sted å stuve disse vekk. I kjent Nordkapp stil ligger kalesjen lagret i kalesjegarasje inni konsollen, som gjør at denne er ute av veien, men klar for bruk til enhver tid. For hvert år ønsker kundene mer og mer utstyr, og derfor er vi glade for å kunne fortelle at Airborne 7 kan leveres med bla. Ankervinsj, baugpropell, dusj.

Like tøff som den ser ut!

Ikke bare ser den tøff ut, men Nordkapp Airborne 7 kan backe opp det tøffe utseende CE – B sertifiseringen. Det vil si at Airborne 7 er ment for bruk utenfor kysten. Den er med andre ord konstruert for reiser utenfor kysten der vindstyrken kan komme opp i 8 (på Beafort-skalaen) og den signifikante bølgehøyden kan komme opp i 4 meter. Dvs at båten skal tåle vind inntil 21 m/sek, og bølger inntil 6,7 m. Da tipper vi den nevnte kalesjen virkelig vil komme til nytte. Vi kan jo spekulere om det er fra luftige svev under slike forhold, at navnet Airborne ble født. Nordkapp selv sier at dette er den første B klassifiserte båten de har bygget siden 60′ tallet. Båten de da refererer til var en 36ft seilbåt som het Crown.

Førerposisjonen har også god sidestøtte, og håndtak for passasjer. Kalesje i kjent Nordkapp stil dekker hele førerplassen, og det gir deg en helårs-RIB som tåler både høst- og vintervær! Disse allværs-egenskapene, kombinert med fantastisk komfort og sjødyktighet, lar deg krysse Oslofjorden på et øyeblikk. Om du skal fra Hvaler til Tjøme, Oslo til Sandefjord, eller Larvik til Moss, med denne båten skal det godt gjøres å la seg overraske av dårlig vær.

Nordkapp Airborne – Evolusjonen

Den andre modellen i evolusjonen er Nordkapp Airborne 8. Med Airborne 8 tar Nordkapp konseptet som ble introduserte på Airborne 7 til neste nivå. Med smarte grep tar Nordkapp det som funket så bra på Airborne 7, og gjøre tilpasninger til et enda større skrog. Fordelen med en større båt, er som kjent lengre vannlinje, som igjen gir bedre sjøegenskaper. Men en større plattform byr også på flere muligheter, og disse griper Nordkapp med begge hendene.

Airborne 8 utnytter Nordkapp den ekstra innvendige plassen de nå har til rådelighet, ved å flytte konsollen til senter av båten, som på Nordkapp 805. Dette gjør båten enormt velbalansert, samt gir deg mulighet til å forsere konsollen på begge sider (walk-around). Det er også ekstra plass bak i cockpitområdet, hvor Nordkapp har montert en klappbenk, bakom førerplassen. Noe som gir mulighet for en sosial sone hvor man kan sette opp et cockpit-bord, med sittemuligheter på begge sider. Vi ser fra våre Grand modeller at dette er noe våre kunder virkelig setter pris på.

Nordkapp Airborne 6.3 – tredje modell i evolusjonen

Med Nordkapp Airborne 6.3 lanserer de en innstegsmodell av hva de kaller neste generasjons RIB. Nordkapp Airborne 6.3 er den minste RIB’en i denne ny serien med båter fra Nordkapp. Båten innehar mange av kvalitetene som gjorde Airborne 7 og Airborne 8 så populære. Med sitt utrolig lettdrevne skrog, byr Airborne 6.3 opp til fart og spenning, selv med beskjeden motorisering.