NORDKAPP 905 GRAN COUPE

Nordkapp 905 Gran Coupe er den første båten fra Nordkapp med tak. Men det skal sies at de aller fleste 905 Gran Coupe selges med soft-top, som gir deg muligheten til å velge. Velge om du skal sitte lunt å fint på kalde kvelder, tørt når det regner, eller åpne båten helt opp på solskinnsdager. Konseptet er velkjent, og vi er sikre på at denne båten har det du drømmer om.

Takluken er elektrisk noe som gjør at båten er like funksjonell hele året. Båten har både sidedør på SB side ved førerplassen og skyvedør ut på akterdekket. Om du åpner det elektriske soltaket, skyvedøren på styrbord side, og døren til akterdekket, så har du rikelig med gjennomlufting, og en nesten helt åpen båt. På denne måten knyttes også akterdekket sammen med resten av båten. Dette åpner for flere muligheter til å bruke de sosiale områdene når man har gjester ombord. Slå opp den funksjonelle kalesjen, og skru på varmen, kan akterdekket brukes som salong under alle værforhold. Sittebenkene på akterdekk er konstruert slik at de enkelt fjernes. Da er hele akterdekket fritt og kan brukes til andre aktiviteter.

Båtens Verden har testet Nordkapp 905 Gran Coupe, og testen kan du lese her.

Det er brede ganger på begge sider av hytten som tar deg frem til fordekket, hvor du finner en stor tilpasset solseng. Høyt fribord, solide rekker og håndtak gjør at alle kan bevege seg trygt rundt på båten.

Praktisk cabin.

Inne finner du en romslig sittegruppe med bord og plass til seks personer. Her kan man også lage en god ekstra seng ut av aktersofaen.

Lenger frem på BB side, under passasjersetet finner du pantry. En stor rund vask og ett kokebluss som går på gass. Dette sikrer en solid varmekilde som kan brukes til mer enn kun å koke kaffe. Gassbeholderen er plassert under baugluken på fordekk for å ivareta sikkerheten ombord. Under førerstolen har vi plassert et stort kjøleskap på hele 49 liter, med to smarte skuffer.

Selve førerplassen er vanskelig å beskrive med ord. Her er ergonomien satt i fokus, slik at båtfører til enhver tid skal ha best mulig komfort, og sikt. Velg mellom en, eller 2 stk  Garmin 12-tommers kartplottere for rikelig tilgang til all nødvendig informasjon. Her kan du gjøre personlige tilpasninger slik at du får du alle motordata, og navigasjons informasjon akkurat slik du ønsker å se det (Forutsetter ekstrautstyr fra Mercury).

Ta turen frem i baugen, og du vil finne en enkeltkøye på BB side, og en bred, komfortabel dobbeltseng. Nordkapp 905 Gran Coupe er en perfekt overnattingsbåt. LED-lysene kan dimmes ned og gir hele kabinen et varmt og fint lys. Eget toalettrom med vask og elektrisk toalett med septiktank.

Hjertet i båten

Båtens hjerte er unektelig den fantastiske solsengen på baugen. Dette er sjefsplassen i båten, hvor man ønsker å tilbringe så mye tid som mulig. Det er trygt og enkelt å ta seg frem via gangveiene på siden av styrhuset.  Her kan du roe ned, og slappe av etter en lang dag med soling og bading. Dedikerte koppholdere på hver siden av solsengen gjør at glass, eller flasker blir værende der de skal. Solsengen lagres under et dedikert trekk, slik at man slipper unødige puter i kabinen når denne ikke er i bruk. Man knepper enkelt av trekket, og legger dette under solsengen mens denne er i bruk. Ikke noe overflødig, alt har sin rette plass. Området kan også brukes som badeplass, da det er populært å stupe fra båtens baug.

Inviter venner på helgetur

Bestiller man Nordkapp 905 Gran Coupe med solseng til akterdekket, og kalesje, så kan man bruke solsengen som ekstra soveplass. Dette kombinert med at man har dobbeltseng, pluss barneseng i baugen, og dobbeltseng i kabinen gjør at man potensielt kan sove 5+1 i båten. Her får man med andre ord mange fullverdige soveplasser. De ekstra soveplassene gir båten en helt annen funksjonalitet. Komforten fra å ha eget toalettrom, byr på muligheten for å kunne bruke båten på en annen måte.

Dette åpner ikke bare muligheten for å kunne ta med alle på tur, men gir også mulighet for å kunne dra på lengre turer. Inviter et vennepar på barnefri båtcruise. Hva med en helgetur i til Oslo, Moss, Sandefjord, Fredrikstad, Hvaler, eller Tjøme? Kanskje ta turen til Strømstad eller Koster? Dette bestemmer dere helt selv. Dere drar dit vinden ikke blåser, og blir så lengde dere måtte ønske.

Nytt motormerke

Nordkapp 905 Gran Coupe leveres nå med Mercury motorer. Her kan man velge mellom både Mercury Verado-serien som V8 eller V10 motorblokk, eller Mercury FourStroke V6. Alle motorene er håndplukket til å gi skroget den utfordringen det fortjener. Har du behov for det ekstra sportslige preget kan Nordkapp 905 Gran Coupe også leveres i en V12-Edition. Da er båten utstyrt med Mercurys revolusjonerende V12-600HK motor.  Alle Mercurys utenbordsmotorer er utrolig kraftige og effektive, og har et bredt bruksområde. Utformet for lavere vekt og høyt sylindervolum gir de rikelig dreiemoment og øyeblikkelig kraftlevering. Og siden de ikke behøver å jobbe så hardt som tyngre motorer eller motorer som har lavere slagvolum, gjør de at båten planer raskere og akselererer bedre, og de gir optimal drivstofføkonomi ved marsjfart.

Teknisk data
Verdi
Lengde:
912 cm
Bredde:
298 cm
Vekt uten motor:
2550 kg
Drivstofftank:
309 liter
Vanntanktank:
48 liter
Septiktank:
48 liter
Sitteplasser:
9 personer (7 for V12)
Sengeplasser:
Inntil 5+1 (avhengig av utstyr)
Anbefalt motor:
300 - 600HK

EKSTRAUTSTYR:

 • Highline+ pakke
  (Inkluderer: Ankervinsj akter, Baugpropell, Ekstra Batteri, Fjernkontroll for ankervinsj og baugpropell, Fusion RA 210 u/DAB, 4 stk Fusion høyttalere 7″ x 260 W, Garmin 1223 XSV, Garmin innvendig svinger, Kjøleskap Isotherm DR 49, Lyspakke utvendig, Solseng baug, Trimplan, Lectrotab m/ autotrim)

 

 • Highline pakke
  (Inkluderer: Baugpropell, Garmin innvendig svinger, Garmin 1223 XSV, Fusion RA 210 u/DAB m/4 høytalere 7″ x 260 W, Kjøleskap Isotherm DR 49, Solseng baug, Trimplan, Lectrotab m/ autotrim)

 

 • Weekend pakke
  (Inkluderer: Baugstige, Bord på akterdekk, Gardiner i cockpit, Kalesje stor (akterdekk), Overmadrass, Pantry, Liten sofa akterdekk, Stor sofa akterdekk, Solseng akterdekk, Tilleggspute for kabin (utstyr til seng), Webasto Evo 40 Varmer m/defrost)

 

 • Bunnstoff
 • Fjernkontroll Ankervinsj/Baugpropell/Hekktruster
 • XXL Signature lydpakke
 • Garmin 1222 XSV twin – ekstra skjerm
 • Solseng baug
 • Solseng badeplattform
 • Ankervinsj akter.
 • Dobbelt batterisystem

 

STANDARDUTSTYR V12-EDITION:

12V strømuttak, Ankervinsj akter, Badestige, Baugpropell, Brannslukker, Cockpit-bord V12, Dekor V12, Dusj på plattform, Ekstra Batteri, Elektrisk lensepumpe, Elektrisk soltak til cockpit, Elektrisk toalett med tank, Fortøyningspakke, Fusion RA210 uten DAB, inkludert XXL Signature lydpakke, Gardiner V12, Garmin 1223 XSV, Garmin innvendig svinger, Hekkthruster, Ileggspute seng i cockpit V12, Kalesje V12, Kjøleskap Isotherm DR 49, Kompass, Landstrøm, Lanterner, Putesett akterdekk V12, Rekker, S-Deck, Solpute V12, Sort tak på styrhus, Sorte rekker, Trimplan, Lectrotab m/ autotrim, Trykkvann (inkl. vanntank), Varmtvann (forutsetter landstrøm), Vask, Webasto Evo 40 Varmer (inkluder avrimer)