Utvid båtsesongen med Nordkapp Airborne 8

Utvid båtsesongen med Nordkapp Airborne 8

Nordkapp Airborne 8 – Tilpasset Norden

Da Nordkapp Airborne 7 ble lansert på markedet tidlig i 2021-sesongen fikk den gode skussmål av en samlet norsk båtpresse. Det spesielt bemerket at dette var en leken båt, med vært gode kjøreegenskaper. Dette kombinert med detaljer som gjør at denne RIB’en passer godt for nordiske forhold. Nå trekker Nordkapp opp enda en RIB fra hatten, den største de noen gang har laget.

Airborne-programmet fra Nordkapp har som mål å gi deg enorm kjøreglede, og ikke minst følelsen av kontroll. Disse båtene har utpregede sportslige egenskaper, og du opplever det dype skarpe skroget, skjærer gjennom bølgene som en kniv! Dette gir deg selvsikkerhet, og følelse av trygghet, selv under røffe forhold. Med Airborne 8 ønsker Nordkapp å levere en RIB som kan brukes større deler av året, med høyere grad av komfort enn du typisk forventer fra en slik båt. Derfor har de valgt utstyre Airborne 8 med samme type kalesje, som du tradisjonelt ville ha funnet i deres Enduro skjærgårdsjeeper. Nordkapp ønsker med dette å gi båten et økt funksjonelt preg.

Nordkapp Airborne 8 oser av kjøreglede. Som på lillebroren Airborne 7 er pontongene montert høyere enn på tradisjonelle  RIB’er. Dette for å gi deg økt sportslighet under kjøring, samtidig som båten legger seg mer over i sving. Dermed flyttes momentet fra g-kreftene, slik de jobber nedover mot dørken, som gir økt kontroll under kjøring. Dette gjør også at du får høy stabilitet i sidevind og sidesjø, da man får langt færre slag i pontongene fra sidesjø.

Baugpartiet – Både praktisk og komfortabelt.

Baugpartiet i Airborne 8 har et utpreget stort fordekk ,og område i baugen hvor du finner mengder med lagringsplass. I baugen finner du baugtrinnet som en integrert del av skroget. Dette trinnet skjuler også lanternene, og under dette har du et åpent og drenert taurom. Baugtrinnet kan også brukes som en plattform for stuping. Solsengen i Airborne 8  har vokst i størrelse, og gir deg god plass til minst 2 personer. Er du glad i dagsturer hvor man ligger på svai, blir garantert solsengen i baugen din nye favorittplass. Putene legges enkelt på plass, med hemper for knappene på undersiden av putene.

Det største stuverommet finner du under førerkonsollen. En stor luke åpnes enkelt, og du kan da enkelt laste inn og ut varer fra handleturen eller bagasje. Konsollen på Nordkapp Airborne 8 er flyttet til senter av båten, noe som lar passere førerkonsollen både på styrbord og babord side.

Førerposisjonen har også god sidestøtte, og håndtak for passasjer. Kalesje i kjent Nordkapp stil dekker hele førerplassen, og det gir deg en helårs-RIB som tåler både høst- og vintervær! Disse allværs-egenskapene, kombinert med fantastisk komfort og sjødyktighet, lar deg krysse Oslofjorden på et øyeblikk. Om du skal fra Hvaler til Tjøme, Oslo til Sandefjord, eller Larvik til Moss, med denne båten skal det godt gjøres å la seg overraske av dårlig vær.

Akterdekket – Det sosiale området.

Akterdekket på Airborne 8 oppleves som stort, og med god plass for å bevege seg rundt. Selve akterbenken har plass til 4-5 personer i bredden. I dette området finner man også en nedfellbar benk (montert på baksiden av førerbenken). Denne benken skaper ytterligere 2 sitteplasser, men kanskje viktigst av alt gjør det denne sonen svært sosial. Dette da må nå kan sitte mot hverandre når man har ankret opp. Her vil det også være mulig å montere et cockpitbord, hvor man får mange  sitteplasser rundt. Dette skaper en sosial sone med mulighet for både lunsj, middag og andre aktiviteter. Kanskje et slag med kort?

Det er enkel på tilgang til badeplattformene, både babord og styrbord side, og man finner praktisk lagring for fendere i stigtrinnet på hver side av akterbenken. Under akterbenken skjuler det seg nok et gedigent lagringsrom. Andre praktisk detaljer legger du merke til når du legger båten fra deg i bryggeanlegget. Bak puten i akter, og førerbenken har Nordkapp gjemt bort praktisk trekk til disse putene. Her vippes putene frem, og man drar trekket enkelt frem og over putene når man forlater båten. Trekket er festet og gjemt i en luke bak puten på akterveggen og gjør at du slipper å demontere putene når båten ligger i regnvær. På denne måten er det alltid tilgjengelig når du fortøyer båten, men heller aldri i veien når du skal bruke den.

Kontakt våre selgere Håvard, og Chriss for å sikre din Airborne 8 før kommende sesong!

Håvard – 989 05 393
Chriss – 417 87 557

LES MER OM NORDKAPP AIRBORNE 8 HER

Airborne 8 Akterbenk
Airborne 8 Badeplattform