Sommerens heteste båt!

Sommerens heteste båt!

Nordkapp 605 Enduro

En båt, to modeller!

Sommerens heteste båt blir uten tvil Nordkapp 605. Hvorfor? Fordi forutsigbare, kjedelige og tradisjonelle skjærgårdsjeep, og bowridere produseres som dusinvare. Men i blant dukker det opp modeller som skiller seg ut, som Nordkapp 605. Båtene henvender seg til familien som vi ha litt størrelse på dagsturbåten, men som også vil ha den ekstra luksusfølelsen. Designer Espen Thorup valgte å forandre den tradisjonelle skrogformen til et skrog med rett baugprofil. Ikke bare ble den tradisjonelle baugen kuttet, alt var nytt!

Nordkapp 605 har vært en formidabel suksess, og den har blitt så populær at det er vanskelig å få tak i et eksemplar når sesongen starter.  Nordkapp 605 leveres i 2 varianter, på det samme skroget. Skjærgårdsjeepen Nordkapp 605 Enduro, og bowrideren Nordkapp 605 Avant.

Hyttefolket på Hvaler som sokner til forskjellige steder i indre Oslofjord, som Tjøme, Moss, Horten, Sandefjord, og Larvik, og alle elsker disse båtene. Med sine hurtiggående gode sjøegenskaper er det lett for hytteeierne å ta båten med seg hjem når helgen er over, da man krysser Oslofjorden på et øyeblikk.  Disse modellene dekker alle sommerbehov, være det seg en enkelt handletur på butikken,  restaurantbesøk i byen, eller møte venner i i skjærgården.

Nordkapp 605 Avant

En opplevelse

Det mest spennende med Nordkapp 605 er designet, men det befinner seg under vannlinjen. Når det kommer til sjøegenskaper, så oppleves båten større enn hva de reelle målene forteller. Dette da den rette profilen på baugen åpner for en lengre vannlinje, som igjen gir bedre sjøegenskaper. Båten bredeste punkt er flyttet helt akter. Dermed er bæreflaten økt og planingsterskelen eliminert. Båten har et chine relativt høy opp foran, som sprer sjøsspruten ned og vekk fra båten. Dette er med på å holde alle i båten tørre, selv om det skulle blåse opp litt. Kjøreopplevelsen du får fra denne båten er førsteklasses. Dette er båten som gir deg et bredt glis. Det reagerer øyeblikkelig på input fra fører, og responderer veldig lett på motortrim. Etter en dag på sjøen i denne, så kommer man hjem med et enormt glis.

For de som ønsker å push høy hastighet, så ble båten i 2021 godkjent for 175HK motorisering. Med et slikt oppsett vil båten by på enorme fartsressurser, og en topphastighet opp mot 50 knop *Avhengig av passasjerer, last, drivstoffmengde og kjøreforhold. En annen fordel man får med 175HK utgaven av båten, er at motoren er utstyrt med digital gir og gass overføring. Dette gjør at man får akkurat det gasspådraget man ønsker, og motoren sklir enda mykere inn og ut av gir.

Highline+ utstyrsutgaven som tidligere nevnt gir deg en mengde utstyr i båten. Blant annet Garmin kartplotter, Innvendig ekkoloddgiver, Fusion stereoanlegg, Kjøleskuff, Solseng, og S-Deck (Myk dørk).

Plass til syv personer

Alle modellene er godkjent for 7 passasjerer, og det er lagt stor vekt på det sosiale. Alle modellene har en veldig sosial planløsning, med mulighet for cockpitbord. Her kan hele familien samles for å nyte lunsj, grillmat, eller spille et slag kort mens man ligger for anker skjærgården. Solseng er også tilgjengelig for alle modellene. For Enduro, og Avant utgaven har man en stor solseng i baugen, mens på daycruiseren er solsengen flyttet til cockpitområdet. Solseng er inkludert i Highline+ utstyrsutgaven av båtene.

Ikke uventet er det god stuveplass rundt om i båten. Daycruiseren, og bowrider utgaven av båten har kalesje inkludert i Highline+ utstyrsutgaven, mens på skjærgårdsjeepen er kalesje en opsjon. Kalesjegarasje er standard på alle modellene. Denne finner du i akterbenken på bowrideren, og daycruiseren, mens på skjærgårdsjeepen er denne lokalisert i front av styrekonsollen. Nordkapp er spesielt kjent for å tenke på det praktiske, som rom for fendere, og dedikert plass til tauverk. Dette er heller ingen unntak på disse modellene, og er med på å holde båten ryddig når man bruker den. Man slipper å ha fendere flytende rundt om i båten, fordi det ikke er egnet sted for oppbevaring av disse. Ved første øyekast ser den lav ut, kanskje på grunn av sin lange sporty profil, men med solid fribord er de trygge også for de minste passasjerene.

Nordkapp 605 Noblesse

Ønsker du et tilbud? Kontakt oss i dag.