NYHET! Mercury viser frem sin Elmotor – Avator –

NYHET! Mercury viser frem sin Elmotor – Avator –

Mercury viser endelig sin elmotor.

Mercury har ved flere anledninger siste året nevnt at de jobber med flere elmotorer. Denne satsningen ble understreket med Mercurys satsning, i den nye elektriske båtracing serien E1. Her presenterte den deres elektriske hydrofoil-båt «RaceBird». Men nå letter endelig Mercury litt på sløret for sine elektriske utenbordsmotorer, som skal lanseres senere i 2022, og 2023.

Mercury Avator – elektrisk utenbordsmotor

I over 80 år har Mercury Marine® satt standarden for marin ytelse. Alltid nyskapende. Ser alltid fremover. Med ett mål for øyet: å inspirere båtfolk så de kan få en best mulig opplevelse på vannet.

I dag kan vi stolt fortsette vårt lederskap ved at vi kunngjøre vårt første elkonsept med den elektriske utenbordsmotoren Mercury Avator™. Konseptet representerer vårt neste skritt fremover innenfor marin innovasjon, hvor vi ved Mercury går videre mot den formelle lanseringen av elektriske påhengsmotorer senere i 2022 og 2023.

– Mercury Marine har bærekraft og produktlederskap som kjerneverdier, sier Chris Drees, generaldirektør i Mercury. – Vår satsing på elektrifisering er et godt eksempel på at vi ved Mercury oppfyller våre forpliktelser på disse områdene. Avator-programmet vil tilfredsstille den økende etterspørselen etter elektrisk fremdrift i på det marine området, samtidig som vi bygger videre på det betydelige arbeidet vi allerede har gjort med å redusere utslippene fra utenbordsmotorer med 80 prosent.

– Denne kunngjøringen gir også et lite blikk inn i hvordan vi innen utgangen av 2023 ønsker å leve opp til vår forpliktelse med å være lederen av den marine bransjen innen elektrisk fremdrift og produkter som går på fossilt drivstoff. Vi vil fremdeles fortsette å tilby innovative fremdriftsprodukter som dekker behovene til våre kunder og båteiere, enten det er en kraftig FourStroke-påhengsmotor med mange hestekrefter, eller et bærbart, helelektrisk system som vi utvikler innenfor Avator-programmet.”.

En ny opplevelse.

Forestill deg… Båtturen – ren, enkel, perfekt. Den elektriske påhengsmotoren Mercury Marine® Avator™ utforsker essensen av båtlivet. Stille, rolig, enkel å bruke, helt uten utslipp og med minimalt vedlikehold. Avator vil gjøre båtbruk mer tilgjengelig, samtidig som den oppfyller Mercurys løfte om å være best i bransjen når det kommer til maritim elektrisk fremdrift. Avator elektrisk utenbordsmotor – et konsept fra Mercury. En ny type opplevelse.

Mercury har lagt stor vekt på å optimaliserer effektiviteten hele veien fra motoren til hydrodynamikken, slik at du får mest mulig tid på vannet. Motoren har også utskiftbare batterier, noe som gjør det veldig enkelt å transportere motoren. Dette da man enkelt kan ta batteriet ut av motoren, og bære disse hver for seg inn i bilen, eller når motoren skal henges på akterspeilet til jolla. Apropos akterspeilet, om dere ser videoen helt nederst på denne side, så kan de se ut som motoren har en snap-on hurtiglås, hvor festet kan henge igjen, og motoren enkelt løftes av.

Foreløpig er ikke tekniske detaljer lansert for motoren, men det ser bra ut – utrolig bra ut. Moderne rene linjer, med minimalistisk design. Her beholder Mercury den nye designstilen sin, samtidig som de tar det hele et skritt lengre, med digitalt display i fronten av motoren som til enhver tid gir deg nødvendig informasjon fra motorens kjørecomputer. Samt viser deg batteri-informasjon i sanntid. I tillegg krever ikke el-motoren dyre service, med bytte av motorolje, bensinfilter etc. Man trenger ikke tenke på vann i drivstoffet, eller skyhøye priser på pumpa. Alle disse aspektene er med på å forenkle din opplevelse, og gjøre båtlivet behagelig.

Null Utslipp

Vi vil du skal være stolt av å gjøre det riktige for miljøet, ved å gi deg muligheten til et bærekraftig båtliv med null utslipp.

Enkel å bruke

Fra praktisk oppbevaring til enkel bruk. Avator-konseptet ønsker å redefinere båtopplevelsen ved å gjøre det enklere for alle å nyte vannet på egne premisser.

Hurtigladende batterier

Vi utforsker intelligente løsninger for å drive dine eventyr, som våre bærbare, hurtigladende batterier. Slik at du har kraft når du trenger det.