Mercury Avator 7.5e Elmotor

Mercury Avator 7.5e Elmotor

Avator 7.5e lanseres av Mercury

Mercury har ved flere anledninger vis frem sin Avator elmotor, men få detaljer har vært kjent. Men nå letter endelig Mercury på sløret. Den første motoren som skal slippes heter Avator 7.5e, og har en motoreffekt på 750w (rett over 1HK). Men i følge Mercury har denne prestanda som en 3.5HK bensinmotor. En av grunnene er selvfølgelig at du har konstant dreiemoment, og maksimal effekt øyeblikkelig. Man er ikke avhengig av at turtallet skal stige til et visst nivå for å få effekten.

Flere modeller

I over 80 år har Mercury Marine® satt standarden for marin ytelse. Alltid nyskapende. Ser alltid fremover. Med ett mål for øyet: å inspirere båtfolk så de kan få en best mulig opplevelse på vannet.

I dag kan vi stolt fortsette vårt lederskap ved at vi kunngjøre vår første elmotor med den elektriske utenbordsmotoren Mercury Avator 7.5e. Motoren representerer vårt neste skritt fremover innenfor marin innovasjon. Dette er startskuddet, før Mercury går videre mot den formelle lanseringen av flere Avatormodeller i form av Avator 20e, og 35e senere i 2023.

– Mercury Marine har bærekraft og produktlederskap som kjerneverdier, sier Chris Drees, generaldirektør i Mercury. – Vår satsing på elektrifisering er et godt eksempel på at vi ved Mercury oppfyller våre forpliktelser på disse områdene. Avator-programmet vil tilfredsstille den økende etterspørselen etter elektrisk fremdrift i på det marine området, samtidig som vi bygger videre på det betydelige arbeidet vi allerede har gjort med å redusere utslippene fra utenbordsmotorer med 80 prosent.

– Denne lanseringen gir også et lite blikk inn i hvordan vi innen utgangen av 2023 ønsker å leve opp til vår forpliktelse med å være lederen av den marine bransjen innen elektrisk fremdrift og produkter som går på fossilt drivstoff. Vi vil fremdeles fortsette å tilby innovative fremdriftsprodukter som dekker behovene til våre kunder og båteiere, enten det er en kraftig FourStroke-påhengsmotor med mange hestekrefter, eller et bærbart, helelektrisk system som vi utvikler innenfor Avator-programmet.”.

Pålitelig, Effektiv kraft

Bransjens første transverse flux-motorteknologi genererer effektivt et høyt turtall og maksimerer batteriets levetid, slik at du får en mye bedre og mer effektfull ytelse og samtidig rask akselerasjon.

Intelligent Display

Høykontrast displayet gir all den informasjonen du trenger for å slappe av og nyte båtturen. Her finner du rekkeviddeestimat, og en måler som viser batteriets levetid på sekundet. Optimalisert for enkel visning under alle lysforhold.

Smart Lading

Avator smartladere som dekker ditt behov. De overvåker spenning og strøm kontinuerlig og leverer en sikker, effektiv lading på et uttak fra en helt vanlig stikkontakt. Mercury tilbyr også muligheten til å oppgradere til en raskere lader slik at du kan velge en ladevarighet som passer til ditt behov. *Standardlader effekt på 110w

Avansert batteriteknologi

De sikre, effektive litium-ion-batteriene i Avator er utelukkende konstruert for båtbruk, med kraftkilder på 48 V som driver frem opplevelsen på sjøen. Modulære og bærbare versjoner, slik at du kan ta med deg den kraften du trenger.

Mercury Marine-app

Få det beste ut av enhver tur med SmartCraft® Connect-modulen (tilgjengelig som tilbehør til utenbordsmotoren 7.5e). Den gir tilgang til alle funksjonene i den nye Mercury Marine-appen, inkludert et GPS-kart med visualiserte tilstandsvurderinger, digitale målere og mye mer.

Høyeffektiv propell

Det hydrodynamiske undervannshuset og solide, høyeffektive propeller er laget for bevegelse. Sammen skjærer de enkelt gjennom vannet og maksimerer både kjøretid og kjøreglede.

Avator 7.5e – En ny opplevelse.

Forestill deg… Båtturen – ren, enkel, perfekt. Den elektriske påhengsmotoren Mercury Avator 7.5e utforsker essensen av båtlivet. Stille, rolig, enkel å bruke, helt uten utslipp og med minimalt vedlikehold. Avator vil gjøre båtbruk mer tilgjengelig, samtidig som den oppfyller Mercurys løfte om å være best i bransjen når det kommer til maritim elektrisk fremdrift. Avator  7.5e elektrisk utenbordsmotor. En ny type opplevelse!

Mercury har lagt stor vekt på å optimaliserer effektiviteten hele veien fra motoren til hydrodynamikken, slik at du får mest mulig tid på vannet. Motoren har også utskiftbare 48v lithium-ion batteri med en kapasitet på 1kWh, noe som gjør det veldig enkelt å transportere motoren. Dette da man enkelt kan ta batteriet ut av motoren, og bære motor og batteri hver for seg inn i bilen, eller når motoren skal henges på akterspeilet til jolla. Apropos montering på akterspeilet, motoren har en snap-on hurtiglås, hvor festet kan henge igjen på akterspeilet, og motoren enkelt løftes av. Motoren uten batteri, og akterspeilfeste veier bare 16,7kg, og batteriet har en vekt på 7,1 kg.

Moderne rene linjer, med minimalistisk design. Her beholder Mercury den nye designstilen sin, samtidig som de tar det hele et skritt lengre, med digitalt display i fronten av motoren som til enhver tid gir deg nødvendig informasjon fra motorens kjørecomputer. Samt viser deg batteri-informasjon i sanntid. I tillegg krever ikke el-motoren dyre service, med bytte av motorolje, bensinfilter etc. Man trenger ikke tenke på vann i drivstoffet, eller skyhøye priser på pumpa. Alle disse aspektene er med på å forenkle din opplevelse, og gjøre båtlivet behagelig. Disse besparelsene må også tas med i beregningen når du skal kjøpe din neste motor.

Smart og brukervennlig

Avator styrekulten er designet slik at alle skal kunne ta roret med trygghet. Den kan justeres opp, ned, til venstre eller til høyre for komfortabel styring med venstre eller høyre hånd eller fra enhver posisjon. Den vippes også ned og blir et praktisk bærehåndtak.

På konsollbåter gir de digitale gass- og girkontrollene øyeblikkelig respons, uten å nøle. Kontrollene er tilgjengelige i tre varianter for å passe en rekke monteringsposisjoner i midt- eller sidekons

På konsollbåter gir de digitale gass- og girkontrollene øyeblikkelig respons, uten å nøle. Kontrollene er tilgjengelige i tre varianter for å passe en rekke monteringsposisjoner i midt- eller sidekons

Verdens største

Mercury har som mål å bli verdensledende på elektriske utenbordsmotorer. Denne satsningen ble understreket med Mercurys satsning, i den nye elektriske båtracing serien E1. Her presenterte den deres elektriske hydrofoil-båt «RaceBird». Mercury viser med dette at de er i full sving også med utvikling av langt større motorserier enn hva som er vist, og lansert til nå. Du kan lese mer om Avator her.